علف چاي (گل راعي، هوفاريقون)
علف چاي بيشتر در مناطق خشك، مرغزارها و مراتع آفتابگير ميرويد. اين گياه بومي بريتانيا و اروپا است. علـف چاي به سرما، كمآبي و شوري حساس است و خاكهاي داراي زهكشي را ترجيح ميدهد. براي افزايش گلـدهي علـف چاي مكانهاي آفتابي براي كشت مناسبتر است. علف چاي گياهي است روزبلند و حداكثر گل و ماده مؤثر آن را در اوايل تابستان توليد مينمايد. علف چاي در محدوده وسيعي از اقاليم رشد ميكند اما براي جوانهزني يا بقاي گياهچه در ارتفاع بيش از ۱۵۰۰ متر بـه علت سرما، رشد محدودي پيدا ميكند. اين گياه در صفر درجه سانتيگراد شروع به رشد ميكند، در منـاطق معتـدل رشد مطلوبي دارد و گرماي بيشازحد رشد آن را مختل ميكند.
تكثير علف چاي عمدتاً توسط بذر علف چاي در بهار، تقسيم اندام زيرزميني (ريشه راست) در پاييز و گـاه توسـط قلمـه سـاقه صورت ميگيرد. ولي جهت تكثير در سطح وسيع از بذر علف چاي استفاده ميشود. خريد بذر علف چاي ريز را بايستي در عمق كم كشت نمود زيرا به دليل كوچك بودن به كشت عميق حساس هستند. معمولاً از كشت غيرمستقيم بذور استفاده ميشود. در اواخر زمستان، بذرهاي داخل خزانه، در پيت و بدون پوشش روي بستر كشـت ميشوند. بـذرها در ۱۰-۲۸ روز جوانه ميزنند.
برداشت علف چاي در زماني است كه ۵۰ تا ۸۰ درصد گلها باز شدهاند يعني در اواخر خرداد يا ابتداي تيرماه و ايـن عمل شامل قطع پيكره رويشي اين گياه از نزديكي سطح زمين (۱۰-۲۰ سانتيمتر بالاي طوقه) است. برداشـت در حدود ۳-۴ بار به فاصله ۳-۵ روز تكرار شود، در طول سال ميتوان ۲ بار پيكر رويشي آن را برداشت كـرد. برداشـت در يك روز آفتابي صورت گرفته و محصول را بايستي بهسرعت در محلي تاريك خشك نمود. سرشاخههاي گلدار گياه را بايد بعد از برداشت بهسرعت خشك كرد. براي اين منظور ميتوان پـس از برداشـت در يك روز آفتابي آنها را در سايه و محلي كه هوا جريان داشته باشد و نور مستقيم خورشيد به محصول نتابد پهن نموده يا در خشككن استاندارد كه دماي آن ۳۵-۴۵ درجه سانتيگراد است خشك كرد.
براي خريد بذر علف چاي و ساير بذرها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد. همچنين از راههاي زير نيز ميتوانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:
۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop/
۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:
۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
برچسب: